22nd szeptember 2023

TikTok videók: AI-jal vagy nélküle?

A konverziós hirdetésed sikere a TikTokon azon múlik, hogy milyen videót készítesz a termékedről – ha ez az első érintkezési pont nem stimmel, akkor kb. mindegy, hogy jó-e az ajánlatod, vagy hogy mennyire sima a vásárlási élmény a weboldaladon.

Nem pénz, hanem script kérdése

A jó hír, hogy egy sikeres, jól konvertáló videó elkészítése nem pénz, hanem kreativitás és affinitás kérdése. A TikTokon a videódnak bele kell simulnia a tartalomfolyamba: ha az első másodpercben érzékelhető, hogy reklámot néz az ember, akkor sokkal hajlamosabb továbbgörgetni. Ha van egy jó scripted, abból a saját telefonoddal is tudsz egy izgalmas, érdekes, vicces, jól konvertáló videót készíteni.

A mesterséges intelligencia használata a videók scriptjének létrehozásában is lehet segítség, sőt. Ha ChatGPT előfizető vagy, akkor nem csak scriptet, hanem egy egész videót elkészítetthetsz az AI-jal, csak a CapCut plugint kell telepítened és használnod.

Tudtad, hogy a TikToknak is van egy scriptkészítő AI eszköze a Creative Centerben? A Script Generator segítségével 15-30, vagy 30-60 másodperces videókhoz hozhatunk létre scripteket, néhány adat megadásával. Megadhatjuk a termékünk nevét, leírását, illetve selling pointokból is ötöt beírhatunk a megfelelő cellába. Ezután a rendszer gondolkodik kicsit és 3 scriptet készít nekünk.

Az AI nagyszerű dolgokra képes, de jelen időpillanatban Te ismered a legjobban a vásárlóidat. Az LLM eszközök sokat segíthetnek a tervezésben, de egyelőre csak nagyon generikus, nem a célközönségedre szabott videókat képes scriptelni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

More articles